Skrevet af
Det nuværende internationale finansielle system, der er centreret omkring den amerikanske dollar, er under pres fra flere sider: brugen af dollaren til at straffe andre lande, inflationen i USA, USAs stigende gæld og de nye digitale valutaer, der potentielt kan udføre internationale betalinger meget hurtigere og billigere uden brug af dollaren. Fremtiden er sandsynligvis et fragmenteret og regionaliseret internationalt finansielt system med en stærkt mindsket rolle for dollaren. Men kan det fungere?
Skrevet af
De digitale centralbankvalutaer er på vej, og selv om de i første omgang kun vil blive brugt indenlandsk, vil de helt sikkert også begynde at spille en rolle i internationale betalinger. Dette vil mindske behovet for amerikanske dollars i den internationale handel og dermed også mindske USA's kontrol med det internationale betalingssystem. Det er ikke overraskende, at USA slet ikke er begejstret for denne udvikling.
Skrevet af
Trods megen tale om den kommende afdollarisering af verdensøkonomien er dollaren fortsat den foretrukne valuta i international handel og til opbygning af valutareserver. Der er ingen risiko for USA for, at den kinesiske yuan vil overtage denne rolle. Men ligesom vi er på vej ind i et multipolært verdenssystem, vil dollaren dominans sandsynligvis blive afløst af et langt mere opsplittet internationalt finansielt system.
Lørdag, 06 maj 2023 17:48 i Politik

Hvad nu, hvis Ukraine taber?

Skrevet af
Den almindelige opfattelse i de etablerede medier er, at Ukraine og NATO er ved at vinde krigen. Så diskussionerne går mest på, hvad et desperat, besejret Rusland vil gøre. Vi ved jo alle, at sårede dyr er farlige. Men hvad nu hvis det - hypotetisk set, selvfølgelig, på trods af alle de kloge militære eksperter - er omvendt? Hvordan vil NATO reagere på at lide nederlag i Ukraine? Vil det føre til total krig?
Skrevet af
Efter at Kina i december 2022 pludselig ændrede kurs fra nul-Covid til total ophævelse af alle restriktioner, jublede alle de sædvanlige vestlige Kina-kritikere. Se, det var en fiasko! Vi håndterede epidemien på den rigtige måde, mens det gik helt galt for Xi's Kina! Men hvis vi sammenligner de førende vestlige magters resultater med Kinas, er det svært at retfærdiggøre denne jubel.
Tagget under
Fredag, 13 januar 2023 23:38 i Politik

Åh, sikken en herlig krig!

Skrevet af
Krigen i Ukraine er en gave fra himlen til USA, og det bedste, vi kan håbe, er, at den vil fortsætte så længe som muligt, da den vil ruinere Rusland. Det mener en skribent fra Chatham House, en tænketank tæt knyttet til den britiske regering, og en hyppig bidragyder til NATO-relaterede organisationer som Atlantic Council. Desværre afspejler han sandsynligvis tankegangen i indflydelsesrige kredse i USA, Storbritannien og NATO. Hvis det er tilfældet, kan det ende med at blive en meget langvarig krig.
StartForrige12345678910NæsteSlut
Side 1 ud af 14