Skrevet af
Den igangværende amerikanske handelskrig mod Kina vil få dybe, langsigtede konsekvenser, uanset om der i sidste ende bliver indgået en aftale mellem USA og Kina. Havde det kun været et spørgsmål en utilregnelig amerikansk præsident, ville virkningerne måske kunne begrænses. Men Trump er ikke alene. Den almindelige stemning i det amerikanske establishment er, at der skal dæmmes op for Kina, eller at det måske endda skal rulles tilbage. Så nøgleordet er nu "afkobling" af den amerikanske økonomi fra Kina.
Skrevet af
Den igangværende handelskrig, som USA har sat i værk mod Kina, vil ændre det 21. århundredes historie, uanset om parterne i sidste ende når frem til en aftale eller ej. Handelskrigen signalerer, at USA har besluttet sig til med alle til rådighed stående midler at forhindre, at Kina bliver til en økonomisk supermagt. Det er en er yderst farlig politik, som i øvrigt er dømt til at mislykkes. Kinas befolkning er mere end fire gange større end USAs. Efterhånden som Kina udvikler sig, vil dets økonomi uundgåeligt overgå USAs. Der er ikke noget, USA kan gøre for at forhindre det,…
Skrevet af
Det har været almindeligt at sige, at det amerikanske samfunds væsentligste styrke er dets system af kontrol og modvægte. Regeringsmagtens tredeling skaber et system af kontrol og modvægte, og den frie presse og civilsamfundet i sine mange former bidrager med yderligere kontrol. Nogle gange virker det faktisk sådan. Men i mange tilfælde er resultatet at det hele går i baglås, og at systemet ophører med at fungere. Det mest bekymrende er, at systemet med kontrol og modvægte simpelthen ikke virker i det grundlæggende spørgsmål om krig og fred. Det bringer hele verden i fare.
Skrevet af
Bilindustrien står over for store omvæltninger på grund af elbilernes fremmarch. Ikke kun personbiler, også varevogne, lastbiler og busser. Efter at bilindustrien i mange år har forsøgte at lade som om, der ikke vare noget særligt på færde, er det nu mere og mere klart for alle, at store forandringer er uundgåelige, og de kan komme meget hurtigere, end mange tror. Der er i øjeblikket ophedede diskussioner og bekymrede miner i bestyrelseslokalerne. Nogle vil træffe rigtige beslutninger, nogle vil træffe forkerte. Nogle kendte bilvirksomheder vil overleve og trives - andre risikerer at forsvinde de kommende år uden mange fanfarer. Det…
Fredag, 22 Februar 2019 16:24 i Vedvarende energi

Elbiler er for dyre

Skrevet af
Elbiler er alt for dyre. Det kunne skyldes prisen på batteriet, kunne det ikke? Det er kun en del af forklaringen. Den anden er volumen: elbilerne produceres i for små serier til at det kan give stordriftsfordele. Dertil kommer manglende konkurrence: De eksisterende bilproducenter er ikke for alvor interesserede i at sælge store mængder af elbiler, da de frygter, at det vil gå ud over salget af deres rentable konventionelle biler. Svaret er regulering og mere konkurrence. Ikke flere tilskud.
Mandag, 11 Februar 2019 22:27 i Litteratur

Turist i Europa i år 1700

Skrevet af
Modsat hvad mange ville tro, var turisme allerede udbredt i Europa for 300 år siden. Man kan nikke genkendende til mange ting: rejseførere, skruppelløse hotelejere, problemer med rejsevaluta, turistmave, osv. Men også ting, der er knap så almindelige længere: landevejsrøvere og algierske pirater, der kunne gøre, at turistrejsen endte noget anderledes end forventet. Så det var ikke spænding, der manglede.
StartForrige123456789NæsteSlut
Side 1 ud af 9